Вучић: Урадили смо пуно, али преко неких граница не можемо

Агенције
Вучић: Урадили смо пуно, али преко неких граница не можемо

Београд - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да одлука о отварању поглавља у преговора са ЕУ није на Србији, већ на европским партнерима, као и да се ту не ради о реформама већ о односу са Приштином.

 

"Ради се о неким питањима из Бриселског споразума, као што је Заједница српских општина, и неким која су изван Бриселског споразума. Даћемо све од себе да, чувајући наше националне и државне интересе, постигнемно споразуме тамо где можемо", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре послије разговора са шефом њемачке дипломатије Франк-Валтером Штајнмајером.

Он је истакао да има тема о којима не може ни да разговара, а једно од тих је да се препусти 100 одсто хидропотенцијала Газивода.

"На то ме нико на кугли земаљској неће натерати. Ако неко жели договор, онда мора да то да покаже, а одлука је на ЕУ", рекао је премијер.

Он је истакао да му је посебна част то што је добио такве похвале од Штајнамера за реформе које су спроведене.

"Ако вам је савест чиста, ако сте урадили све, ако имате овакве похвале... Урадили смо пуно, урадићемо још, али постоје границе преко којих не можемо да пређемо", нагласио је Вучић.

Он је поновио да Србија неће признати независност Косова и да дијалогом са Приштином жели успостављање рационалних и разумних односа, али тако да они не буду сментња ни пријетња никоме на Балкану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана