Вучић са Саливеном сат дуже од планираног, искрен разговор

Tanjug
Foto: Instagram

ЊУЈОРК - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је састанак са саветником за националну безбједност предсједника САД, Џејком Саливеном, био искрен, отворен, о различитим темама, а само такав може да донесе неку добробит, и поред неслагања по неким питањима.

Састанак је требало да потраје пола сата, али потрајао је сат и по, а предсједник Србије ће се у Њујорку састати и са Вукторијом Нуланд, за коју каже да су “стари знанци”.

“Састанак са Саливеном је вероватно до сада био један од најзначајнијих, неки кажу да је он други, а неки да чак и најважнији човек САД, највеће силе света. Разговор је трајао дуго, о економији и о свим важним политичким питањима, стремљењима Србије, региону, Косову и Метохији”, рекао је Вучић новинарима.

Како је пренио, није лако усагласити се по појединим питањима, али је разговор био веома отворен и искрен.

“А, када је разговор отворен и искрен, онда увек мора да донесе неку добробит. Не мозе увек да буде благородан, али неко добро донесе. Важно је да смо се упознали, Саливен је будућност америчке политике, и не само политике, и на месту је где де факто одлучује о кључним питањима света, о рату и миру”, рекао је Вучић.

Додао је да су “претресли” сва питања, а да је он говорио о ставовима Србије, указао да је важно да заједнички дамо све од себе да економску активност између Србије и САД појачамо, да имамо више инвестиција.

“Задовољни смо што Ривијан долази, а када један Саливен то зна… Разговарали смо о енергетским пројектима, о обновљивим изворима енергије… О две њихове компаније, које су заинтересоване да раде у Србији и о дугим ставрима важним за унапређење сарадње о унапређују односа”, рекао је Вучић.

На питање да ли је Саливен прочитао његов (Вучићев) говор из УН, Вучић је рекао да је знао и много више од тога, и да “изгледа да је читао и неке друге ствари”.

“Мислим да је прочитао говор, реч је о човеку изванредне интелигенције, који је фасцинантно припремљен, што ретко кажем”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана