Вучић: Како то да самоопредељење не важи само за Србе

Срна
Вучић: Како то да самоопредељење не важи само за Србе

БУДИМПЕШТА - Предсједник Србије Александар Вучић упитао је данас како то да је самоопредјељење суштина слободе за све народе осим за Србе.

 “Како то да је за Норвежане и за Албанце и за све Европљане самоопредељење суштина слободе и демократије, а само није за Србе”, констатовао је Вучић на питање новинара да ли му је познато да је данас у Београду одржана промоција књиге супруге косовског премијера Аљбина Куртија под називом “Идеја слободе и самоопредјељења”.

Рекао је да није знао за то, али да то није српски проблем.

“Не плашимо се ничијих речи, ни књига. Србија мора да буде изнад тога”, рекао је он и додао, да је српски проблем то како се самоопредјељење свуда види као оличење слободе, осим у случају Србије.

“Кажите нам да је врхунац слободарске мисли свима дозвољен осим Србима. Кажите нам да је то тако и да знамо да нема никаквих принципа, да нема никаквих. Назовимо ствари правим именом”, поручио је Вучић.

Он је додао да знају гдје им је мјесто и да је Србија мала у односу на велике европске и свјетске силе.

“Само немојте да нам то објашњавате принципима, и да нам причате да је остварење права на самопредељење врхунац слободе, а онда ћете тај врхунац слободе да забраните само једном народу, случајно је то српски. Ту престају све ваше приче о правдољубивости и истинољубивости, равноправности”, закључио је Вучић додајући да за то нема одговора.

Вучић је додао да је о промоцији сазнао из новина, а да би дошао на промоцију да је знао чиме се књига бави, да би добио одговор на то питање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана