Возач отео аутобус са ђацима у Италији и запалио га

Агенције
Возач отео аутобус са ђацима у Италији и запалио га

Милано - Возач школског аутобуса у Италији отео је 51 ученика и њихове пратиоце, возио их сат времена, а пошто је наишао на полицијску блокаду запалио је аутобус.

Полицајци су поломили стакло на задњим вратима аутобуса и извели све путнике без озбиљних повреда прије него што је возило уништено у пламену.

Пошто је приведен, возач је изјавио да је то учинио у знак протеста због смрти миграната на Средоземном мору, изјавио је полицијски званичник Лука де Маркис.

Де Маркис је за телевизију Скај 24 рекао да је возач, италијански држављанин сенегалског поријекла, претио путницима да “нико неће преживјети” док је возио аутобус са ученицима два одјељења у провинцији Кремона, око 40 километара од Милана.

Полиција је поставила блокаду пута у близини Милана, а док су два полицајца заговарала возача, који је претио да ће запалити аутобус, други су поломили стакло на задњим вратима, навео је Де Маркис.

Он је додао де је возач запалио аутобус док је евакуација путника била у току. Неки путници су одведени у болницу, углавном због посјекотина и огреботина, насталих током изласка из аутобуса.

Возач је задобио опекотине и указана му је помоћ.

Он је ожењен и има двоје дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана