Возач "аутобуса смрти" проглашен кривим за несрећу у којој је погинуло 45 особа

Танјуг
Foto: Танјуг

ПРИШТИНА - Возач аутобуса проглашен је кривим за тешку несрећу која се догодила у Бугарској 23. новембра прошле године, а у којој је живот изгубило 45 држављана Сјеверне Македоније, албанске националности, јавили су данас косовски медији.

Бугарски тужилац Борислав Сарафов рекао је у уторак агенцији БГНЕС да је за тешку трагедију одговоран возач аутобуса агенције Беса Транс, преноси Коха.

"Узрок несреће је што је возач изгубио контролу над аутобусом. Али и висока и непримјерена брзина, изнад дозвољених норми", навео је Сарафов.

Он је рекао да сада одлуку треба да изврше правосудни органи у Сјеверној Македонији и да о томе обавијести родбину жртава, који имају право да провјере материјале.

Несрећа се догодила у раним сатима 23. новембра 2021. године, када је аутобус агенције "Беса транс", који се враћао из Истанбула, ударио у клупу на магистрали Струма, код села Боснек, у којој је 45 особа изгубило живот.

Међу жртвама је било 12 дјеце, а већина чланова породица који су отпутовали у тродневну посјету Истанбулу у Турској.

Истраге о овом случају почеле су и у северној Македонији, пошто су власти закључиле да слупани аутобус није имао дозволу за међународни превоз путника.

Двојица цариника суспендована су након што су аутобусу дозволили да без дозволе пређе границу, туристичкој агенцији је одузета радна дозвола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана