Володин: Америка осуђује Европу на глад, хладноћу и изолацију

Срна
Foto: Агенције

МОСКВА- САД желе да задрже моћ над свијетом, наношењем штете европским земљама осуђујући их на изолацију, написао је предсједавајући руске Државне думе Влачеслав Володин на "Телеграму".

"Вашингтон је осудио Европу на глад, хладноћу и изолацију. Вашингтон је спреман да учини све како би задржао моћ над свијетом, жртвујући добробит грађана и економије европских земаља", навео је Володин.

Он је нагласио да је одлука чланица ЕУ да одустану од руских енергетских ресурса, прекину економску сарадњу са Русијом и забране Русима улазак у земље донесена под притиском Вашингтона.

"Присталице такве политике у Европи су Енглеска, која је иступила из ЕУ, и земље које су само по имену суверене, као што су Литванија, Летонија, Естонија и Украјина. Дио ове русофобне коалиције су Пољска, Чешка и Финска, које се надају да ће добити помоћ од Америке", напоменуо је Володин.

Према његовим ријечима, природни гас у САД данас кошта 333 долара на 1.000 метара кубних. У међувремену, Вашингтон га продаје Европи по 7,3 пута већој цијени, чиме чини економије чланица ЕУ неконкурентним, пренио је ТАСС.

Володин је подсјетио да је инфлација у Еврозони већ достигла рекордних 8,9 одсто.

"Абнормална врућина која је захватила Европу задала је тежак ударац пољопривреди. Жетва је мања за 20 одсто у односу на прошлу годину. Појавио се недостатак струје, а њена цијена порасла је шестоструко за годину дана", додао је Володин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана