Војска САД: Не покушавајте 'Јуриш на Област 51'

Агенције
Војска САД: Не покушавајте 'Јуриш на Област 51'

ВАШИНГТОН - Америчко ратно ваздухопловство издало је строго упозорење за више од милион људи да не покушају да спроведу план да у септембру “упадну” у америчку војну базу у пустињи Невада, познату у јавности као “Област 51”, како би “видјели ванземаљце”.

Више од милион људи људи пријавило се за учешће у акцији “Јуриш на Област 51, не могу све да нас зауставе”, која је заказана за 20. септембар, а још 1.200.000 је “заинтересовано” за тај догађај.

Теоретичари завјере већ дуго вјерују да америчка влада држи тајне информације о ванземаљцима и НЛО у “Области 51” и да се она користи за чување ухваћених НЛО или ванземаљских остатака и технологије, што владе САД деценијама категорички негирају.

Потенцијални учесници су позвани да се масовно окупе прије одласка у базу ваздухопловства, која дуго опсједа теоретичаре завјере у вези са ванземаљцима, преноси “Индепендент”.

Лист наводи да се “сатирични догађај”, који се организује на Фацебооку и заказан је за 20. септембар, чини као шала с обзиром на високу безбједност и строго обезбјеђење америчке ваздухопловне базе у Невади, око 180 километара од Лас Вегаса.

“Можемо се кретати брже од њихових метака. Идемо да видимо те ванземаљце”, стоји у поруци којом се најављује акција.

Међутим, портпарол ваздухопловних снага Лора Мекендрјуз оштро је упозорила потенцијалне учеснике да то не чине.

“То (Област 51) је простор за обуку америчких ваздухопловних снага, а ми бисмо обесхрабрили било кога од покушаја да дође у подручје у којем обучавамо америчке оружане снаге”, рекла је она.

“Америчко ратно ваздухопловство спремно је у сваком тренутку да брани Америку и њене вриједности”, навела је Мекендрјуз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана