Вођа отмичара на Хаитију: Убићу свих 17 талаца

Танјуг
Foto: ГС

ПОРТ-О-ПРЕНС- Хаићанин који се представља као вођа банде која је киднаповала групу америчких и канадских мисионара, рекао је у видео снимку објављеном на Јутјубу да је спреман да убије "ове Американце" ако не добије оно што жели.

 

Човјек на снимку, обучен у љубичасто одијело и познат на Хаитију по алијасу Ламо Сањоу, вођа је банде “400 Мавозо“, која, према тврдњама власти, стоји иза отмице мисионара протеклог викенда.

 

Шеснаест Американаца и један Канађанин, укључујући петоро дјеце, били су на путовању који је организовала једна хуманитарна хришћанска организација са седиштем у Охају.

Мисионари се не виде на снимку.

"Ако не добијем оно што ми треба, ове Американце бих радије све побио, а сваком од њих ћу испразнити велику пушку у главу", рекао је човјек на снимку.

Министар правде Хаитија Лист Квител рекао је Ројтерсу овог викенда да отмичари траже милион долара по особи за ослобађање мисионара.

Отмица мисионара привукла је свјетску пажњу на проблем киднаповања на Хаитију, који се погоршао усред економске и политичке кризе у карипској нацији и пораста насиља.

Бијела кућа је саопштила јуче да ће учинити све што може да помогне мисионарима, а високи званичник Стејт департмента је рекао новинарима да је снимак легитиман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана