Владимир и Константин хероји Русије, савладали нападача

ГС
Foto: nezavisne.com

​Полицајци Константин Каљинин и Владимир Макаров су хероји који су успјели да савладају нападача који је данас на универзитету у Перму убио осморо људи, а више од 15 ранио.

Владимир и Константин су међу првима стигли на Универзитет након што је стигла дојава о пуцњави. Чим су ушли у главну зграду угледали су наоружаног нападача, који је одмах кренуо да пуца у њиховом правцу. Како преносе руски медији, двојица  полицајаца су одмах реаговала и испалила више хитаца у наоружаног младића и спријечили га да побије још људи, преносе Независне.

Иако су се прво појавиле информације да је нападач, који је идентификован као 18-годишњи Тимур Бекмансуров, убијен, испоставило се да је рањен и у тешком стању је пребачен у болницу. На друштвеним мрежама кружи узнемирујући снимак у којем се види како полицајац пуца у нападача.

Подсјетимо, напад се догодио јутрос око 11 часова по локалном времену, а осумњичени је студент универзитета на ком се догодила пуцњава.

Уочи напада Бекмансуров је на друштвеним мрежама објавио манифест и најавио да ће 20. септембра да крене у крвави поход.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана