Више стотина украјинских војника завршило обуку у Британији

Танјуг
Foto: Илустрација

ЛОНДОН- Стотине украјинских војника завршило је војну обуку у Британији, укључујући и ону на вишецјевним системима за лансирање ракета (МЛРС) које британска влада испоручује Кијеву као вид помоћи у борби против руске артиљерије, преноси Ројтерс.

Новинари су позвани да забиљеже детаље обуке, гдје се могло видети како украјински војници пуне и пуцају из лаких топова калибра 105 мм током вјежби у Солсберију, у јужној Енглеској, што је дио програма за више од 450 припадника украјинских оружаних снага уз подршку Новог Зеланда, а приказани су и МЛРС системи у употреби, наводи британска агенција.

То је дио ширег међународног пакета подршке Кијеву, након руске инвазије 24. фебруара, којом Запад покушава да помогне Украјини да одбије руске снаге обезбјеђујући све напредније системе наоружања и обуку за њихово коришћење.

Током посјете Кијеву овог мјесеца, британски премијер Борис Џонсон понудио покретање велике операције са потенцијалом за обуку до 10.000 украјинских војника сваких 120 дана, пренио је Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана