Ужас у Пољској: Фармера појеле свиње?

24sata.hr
Ужас у Пољској: Фармера појеле свиње?

ОСИЕК - Господин Криштоф, како га локални медији именују, био је фармер у селу Осиек у југозападној Пољској. На Стару годину отишао је до бунара по воду и затим се онесвијестио.

 Како јавља Дејли Мејл Маил, могуће да је фармер доживио срчани удар. Његове остатке - кости и дијелове лобање, пронашао је данима касније један од његових комшија.

"Тијело мушкарца пронашао је комшија. Задњи пут су га видјели када је на Стару годину ишао је по воду на бунар, а тамо су и пронашли тијело. Изгледа да су га свиње појеле", рекла је портпаролка пољског тужилаштва Магдалена Серафин.

Иако се нагађа да је доживио срчани удар, фармерове комшије говоре да је имао проблема с алкохолом те да је могуће да је заспао док је ишао по воду.

"Заборавио је нахранити свиње и заспао је крај њих",  рекла је једна комшиница. Иначе, фармер је имао свиње врсте мангалица, мађарску пасмину домаћих свиња. Посебне су по томе што им расте густа вунаста длака слична овчјој.

"Те свиње су огромне, трче по цијелој фарми... Не би било тешко замислити да су га појеле", тврди други комшија. Истакао је да се боји тих свиња те да им не прилази.

Због страха комшија, тужилаштво и локални ветеринари размишљају треба ли успавати свиње или не. Тужилаштво истиче да нема потребе успавати свиње и да то није кључно за истрагу, а ветеринари пак брину да ће свиње, уколико их се успава, кад тад завршити на тржишту у облику кобасица или других производа.

Међутим, постоји и неко тко сматра да свиње нису могле појести свог власника. Катарина Тротзек из азила за свиње Чрумково тврди да не вјерује у те тврдње.

"Сваки дан имамо контакт са свињама. Долазе нама из различитих мјеста. Неке су изгладњеле и пронађемо их заједно с угинулим свињама. Не поједу их без обзира на то колико су гладне", објаснила је.

Истрага се наставља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана