Ураган Ерика на Хаитију

Агенције
Ураган Ерика на Хаитију

Мајами - Тропска олуја "Ерика" захватила је данас Хаити праћена јаком кишом и ударима вјетра али губи на снази док се креће ка обалама савезне државе Флорида, саопштено је из америчког Националног центра за праћење урагана /НХЦ/.

Премијер острва Доминика Рузвелт Скерит рекао је у телевизијском обраћању да је у олуји на том острву погинуло 20 особра. Спасилачке екипе трагају за особама, које се воде као нестале.

"Ерика" је до сада најтеже погодила угрозила Доминику, острво на истоку Кариба.

Метеоролози истичу да "Ерика" по доласку до америчке обале неће имати снагу урагана јер све указује на то да њен интензитет слаби изнад планинских области Хаитија и Кубе.

"Ерика" ће имати снагу тропске олује и удари вјетра, како се олуја креће ка истоку Кубе, су око 64 километра на час, мада је прати јака киша.

Метеоролози упозоравају да би "Ерика", уколико не изгуби снагу у планинским дијеловима, могла да добије на интензитету изнад Флоридског и Мексичког залива.

Гувернер Флориде Рикс Ско прогласио је јуче ванредно стање. Према његовим ријечима, олуја изазива забринутост о поплава у области Тампе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана