Упозорење С. Арабији: Не шаљите војску у Сирију

Агенције
Упозорење С. Арабији: Не шаљите војску у Сирију

Техеран - Иран је упозорио Саудијску Арабију да не шаље своје војнике у Сирију након што је та земља почела да распоређује борбене авионе у Турску.

"Ми свакако нећемо дозволити да се ситуација у Сирији мијења према вољи 'побуњеничких земаља'. Доносићемо неопходне одлуке према датом тренутку", изјавио је замјеник начелника Генералштаба иранске војске Масуд Џазајери.

Саудијска Арабија упутила је борбене авионе у турске војне базе с намјером да се интензивирају ваздушне операције против џихадиста из Исламске државе у Сирији.

Саудијски војни званичници саопштили су да су спремни да упуте и копнене јединице у Сирију у оквиру коалиције против џихадиста.

Турска је са своје стране у суботу увече почела да гађа положаје Курда на сјеверу Сирије, на самој граници с Турском.

Иран који је савјетник сиријског предсједника Башара ел Асада, упутио је своје војне савјетнике у Сирију као и добровољце који се боре на Асадовој страни против сиријских побуњеника.

"Терористи који се боре у Сирији су људи Саудијске Арабије, САД и регионалних побуњеника. Јасно је да терористи долазе у Сирију из Турске. Пошто је сиријска војска извојевала неколико побједа на терену, они сад хоће да шаљу војнике у Сирију, то је само трик и део психолошког рата", оцјенио је Џазајери.

Иран и Саудијска Арабија су 3. јануара прекинули дипломатске односе послије погубљења шиитског имама у Саудијској Арабији и напада на саудијска дипломатска представништа у Ирану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана