Умро мушкарац који се запалио испред суда

Танјуг
Умро мушкарац који се запалио испред суда

ЊУЈОРК - Мушкарац који се запалио испред кривичног суда на Менхетну, гдје је у току суђење бившем предсједнику САД Доналду Трампу, умро је у болници, саопштила је данас њујоршка полиција, а преноси NBC њуз.

Према наводима америчких медија, ijреч је о млађем мушкарцу Максвелу Азарелу, који се полио запаљивом течношћу у парку Колект Понд, преко пута зграде суда.

Њега је хитна помоћ превезла у јединицу за опекотине у критичном стању, а касније је у болници констатована његова смрт, саопштила је полиција Њујорка.

Четири полицајца и један судски службеник задобили су лакше повреде приликом гашења пожара, навела је ватрогасна служба.

Азарело је стигао у Њујорк са Флориде прijе неколико дана, а његова породица није била упозната да је отпутовао, рекла је полиција.

Непосредно прijе него што се полио бензином и запалио, Азарело је бацио гомилу брошура у ваздух.

Полиција је саопштила да нема индиција да је Азарело извео инцидент са било каквом намјером да циља на Трампове присталице или демонстранте против њега и да није имао никакве намјере, осим да промовише теорије завјере које је описивао у памфлетима.

Трампу се суди за наводно фалсификовање пословне документације у случају тајних новчаних исплата порно глумици Сторми Денијелс и прети му казна затвора до 10 година.

Бивши предсједник САД се изјаснио да није крив по 34 тачке оптужнице.

Суђење би требало да траје шест до осам недјеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана