Украјина блокирала наступ своје представнице на Евросонгу VIDEO

index.hr
Украјина блокирала наступ своје представнице на Евросонгу VIDEO

Украјина је за представницу на Евросонгу одабрала пјевачицу Ану Корсун која наступа под умјетничким именом Марув, међутим убрзо након њеног проглашења неки украјински политичари успротивили су се томе да она представља земљу на Евросонгу, и то зато што наступа по Русији.

Огласило се и украјинско министарство културе које је изјавило да би “само патриоте које су свјесне својих одговорности требали моћи представљати Украјину док хиљаде Украјинаца гине за њихову територију”.

Украјинска национална ТВ кућа преноси да је због свега тога Марув понуђен нови уговор према којему би јој привремено било забрањено наступање у Русији у замјену за представљање Украјине на Евровизији.

Имала је 24 сата да одлучи, а пјевачица се данас огласила на свом службеном Facebookу и написала да је тај ултиматум одбила.

“Данас смо имали састанак с јавном телевизијом и није успјело доћи до договора између двије стране. Када су ме позвали да учествујем у националном избору за пјесму Евровизије пристала сам и побиједила те сам с великим поносом била спремна представљати своју домовину. Као што сам већ рекла, забрана концерата у Русии није била опција из принципијелних разлога”, написала је и додала да не жели да се њен наступ претворити у промовисање политичара.

 “Главне разлике биле су узроковане осталим ставкама уговора које би ме, да сам га потписала, заробиле”, каже.

“Ја сам музичар, а не шишмиш у политичкој арени. Искрено се захваљујем свима који су гласали за мене. Желим креативност без цензуре”, закључила је.

И јавна украјинска ТВ кућа УА:ПБЦ објавила је да није дошло до договора те да МАРУВ неће представљати Украјину на Евросонгу. Засад се не зна ко ће представљати ту земљу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана