Ухваћен амерички четник

Б92
Ухваћен амерички четник

Пенсилванија - Најпознатији бjегунац у САД Ерик Метју Фрејн, познат као "амерички четник", ухапшен је без борбе након скоро седам недjеља скривања.

Фрејн, који је осумњичен за убиство полицајца, предао се без испаљеног хица иако је био наоружан, а скривао се у напуштеном аеродромском хангару код Бак Хила, у Пенсилванији.

Потрага за њим је трајала 48 дана, а у њој је учествовало више од 1.000 полицајаца и агената. Фрејн је доспио и на листу FBI десет најтраженијих људи у САД и за било какву информацију је нуђено 175.000 долара.

"Можемо да потврдимо да је Ерик Фрејн у притвору. Више информација биће објављено накнадно", саопштила је полиција Пенсилваније.

CNN наводи, позивајући се на више извора, да је бjегунац био наоружан, да је нађено најмање једно оружје код њега и да се предао након позива полицајаца који су га открили.

Ерик Метју Фрејн, некадашњи студент руског и српског језика, из засjеде је убио једног, а ранио још једног полицајца 12. септембра. 31-годишњака је потом FBI ставио на листу десет најтраженијих људи, а према првим резултатима истраге, он је напад на полицајце планирао више од шест мjесеци.

Екипе специјалне полиције недељама су претраживале предjеле планине Поноко, коришћен је и балон за надгледање, неке школе су биле затворене, а локалном становништву је био и забрањен лов.

Фрејн је привукао пажњу свjетске јавности након што се открило да припада групи која "опонаша" српску војску и бави се техникама преживљавања у природи, а током потраге су у шуми пронађени и опушци цигарета са Балкана. На фотографијама је углавном обучен у српску војну униформу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана