Ухапшено 55 високих полицијских званичника у Турској

Агенције
Ухапшено 55 високих полицијских званичника у Турској

Истанбул - Турске власти су данас ухапсиле 55 полицијских функционера у склопу истраге око наводне корупције и злоупотребе положаја.

То је, како наводи агенција АФП, најновија акција државних власти против противника турског премијера Реџепа Тајипа Ердоана уочи предсједничких избора 10. августа.

У Истанбулу су ухапшена 42 бивша и садашња полицајца, укључујући бившег шега антитерористичке јединице истанбулске полиције Омера Косеа, објавили су турски медији, а пренео АФП.

У више градова широм Турске ухапшено је још 15 полицајаца, при чему дневни лист "Хуријет" наводи да су рације истовремено извршене у чак 22 града.

Само у Истанбулу је полиција извршила рацију на 200 адреса.

Ухапшени се сумњиче за шпијунажу, неовлашћено прислушкивање, фалсификовање званичних докумената, кршење права на приватност, фабриковање доказа и кршење тајности истраге, наводе турски медији.

Премијер Ердоан оптужује присталице свог бившег савезника Фетулаха Гулена да имају превелики утицај у турској полицији и судству и да су му намјестили корупционашки скандал како би га свргли с власти уочи локалних избора у марту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана