Ухапшен возач дрона из Манчестера

Агенције
Ухапшен возач дрона из Манчестера

Манчестер - Енглеска полиција саопштила је да је ухапшен 41-годишњак, који је током утакмице Премијер лиге управљао дроном изнад трибина стадиона Етихад у Манчестеру.

Како преноси BBC, дрон је током меча Манчестер Сити - Тотенхем примjећен на источној трибини стадиона Етихад, а енглеска полиција је навела да је 41-годишњак ухапшен на оближњем паркингу, а потом је пуштен уз кауцију на осам недjеља.

Потпарол манчестерске полиције рекао је да је човjек ухапшен под сумњом да је прекршио правилник о функционисању ваздушног саобраћаја, односно да је угрозио ваздушни простор.

"Дронови представљају потенцијалну претњу за све људе на стадиону. Такође, и мали дронови могу да буду тешки седам до осам кила и могу да изазову повреде, ако падну са висине. Срећом, у овом случају нико није повређен", рекао је главни испектор манчестерске полиције Крис Хил.

"Људи можда ово виде као мањи преступ, али дронови нарушавају ваздушни простор, па је самим тим ово озбиљан преступ", додао је он.

Дрон, беспилотна летjелица на даљинско управљање, 14. октобра је била окидач за инциденте током утакмице у Београду на стадиону Партизана између Србије и Албаније, када је пред крај првог полувремена надлетjала терен носећи транспарент са мапом "Велике Албаније".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана