У торнаду у Мисисипију погинуле 23 особе, на десетине повријеђено

Танјуг
У торнаду у Мисисипију погинуле 23 особе, на десетине повријеђено

РОЛИНГ ФОРК - Најмање 23 особе су погинуле, а десетине повређене у торнаду и јаким грмљавинама које су захватиле Мисисипи, саопштила је данас државна агенција за ванредне ситуације.

Четири особе се воде као нестале, а тимови за потрагу и спасавање траже преживјеле послије олује која је синоћ погодила запад Мисисипија, навела је Агенција за ванредне ситуације Мисисипија на Твитеру, пренио је Ројтерс.

Нажалост, очекује се да ће број настрадалих расти, додала је Агенција.

Снажан торнадо погодио је синоћ руралне области америчке савезне државе Мисисипи и изазвао разарања дуж своје путање у дужини од око 160 километара, саопштиле су федералне и локалне власти.

Торнадо је уништио бројне објекте и онеспособио електродистрибутивну мрежу, наводи се у извјештају Националне метеоролошке службе, пренио је раније АП.

Олујно вријеме донијело је и град величине лоптица за голф у неколико држава на југу САД због чега су власти издале упозорење на “опасност по животе људи”.

Национална метеоролошка служба потврдила је да је торнадо проузроковао значајну материјалну штету у подручју удаљеном 96 километара сјевероисточно од Џексона, у држави Мисисипи.

Градови Силвер Сити и Ролинг Форк претрпели су разарања од торнада који је наставио да се креће даље у правцу сјевероистока брзином од 113 километара на сат без слабљења, ка Алабами у правцу градова Вајона и Ејмори.

Позивајући се на извор у Агенцији за управљање ванредним ситуацијама Мисисипија, америчка ТВ мрежа АБЦ је пренијела да су у току операције потраге и спасавања у окрузима Шарки и Хамфрис, пренио је Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана