У Русији оборено 50.000 интернет страница са терористичком пропагандом

Срна
У Русији оборено 50.000 интернет страница са терористичком пропагандом

МОСКВА - Више од 50.000 интернет страница које садрже терористичку пропаганду оборено је у Русији у 2019. години, изјавио је директор руске Федералне службе безбједности /ФСБ/ Александар Бортников.

Он је током сједнице Државног комитета за борбу против тероризма рекао да је сарадња руске организације за контролу телекомуникација "Роскомнадзор" и служби за спровођење закона појачала безбједност у информационом простору и сузбила ширење информација које су промовисале међународне терористичке активности на више од 50.000 интернет страница.

Бортников је раније данас подсјетио да су руске службе елиминисале 32 милитанта, укључујући девет лидера терористичких група, и да је приведен 41 лидер од почетка године, јавио је "Спутњик".

"Током операција у оквиру борбе против тероризма, као и тајних операција војске, ухапшен је 241 милитант и 606 присталица исламиста", истакао је Бортников.

Он је нагласио да су у овој години осујећене активности 78 ћелија међународних терористичких група.

Бортников је додао да у Русији током године није извршен ниједан терористички напад, захваљујући напорима руских безбједносних служби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана