У пуцњави у Ослу убијено двоје, а рањена 21 особа

Агенције
Foto: Танјуг/АП

ОСЛО- Две особе су убијене, а 21 је рањена у пуцњави рано јутрос у Ослу, саопштила је полиција, а преноси BBC.

Како је наведено, полиција је јутрос у 01.19 сати добила више дојава о пуцњави у центру града, у ноћном клубу и оближњим улицама у Ослу, а по доласку на лице мјеста нападач је брзо савладан.

Осумњичени, мушкарац стар 42 године ухапшен је на лицу места и оптужен је за убиство, покушај убиства и кривично дјело тероризма, рекао је тужилац Кристијан Хатло новинарима, преноси CNN.

Он је навео да је ријеч о норвешком држављанину поријеклом из Ирана и да је он од раније "познат полицији", али је до сада кажњаван само због лакших кривичних дјела.

Мјесто злочина се протезало на више локација ,од клуба "Лондон паб" преко још једног клуба у близини, као и околних уличица, а у једној од њих је убица убрзо ухапшен, само неколико минута након отварања ватре, саопштио је званичник полиције Тор Барстад, пренео је Ројтерс.

"Лондон паб" је популаран геј бар и ноћни клуб у центру Осла, у коме је за данас била планирана годишња Парада поноса, али је догађај у норвешкој престоници отказан на препоруку полиције.

Осумњичени је током пуцњаве био наоружан са два оружја, саопштила је полиција,али није речено које је оружје користио због истраге која је у току, навео је CNN.

У вријеме конференције за штампу, полиција је покушала да испита осумњиченог, али још увијек није успјела у томе, саопштили су званичници.

Осумњичени је одведен у полицијску станицу, а полиција је за CNN саопштила да тренутно нема других осумњичених.

"Видио сам мушкарца с торбом у руци. Извукао је пиштољ и почео да пуца", саопштио је новинар Олав Ренеберг, који је свједок пуцњаве у главном граду Норвешке, наводи Ројтерс.

Једна жена је рекла листу Верденс Ганг да је нападач пажљиво нишанио своје мете.

„Када сам схватила да је озбиљно, потрчала сам. На поду је непомично лежао човјек обливен крвљу“, рекла је она.

„Потврђено је да су двије особе мртве“, навела је раније полиција у Ослу у објави на Твитеру уз напомену да су повријеђени хоспитализовани и да неколико њих има тешке повреде.

Норвешки премијер Јонас Гар Сторе изразио је саучешће жртвама, назвавши пуцњаву "суровим и дубоко шокантним нападом на невине људе". "Саосјећам са жртвама и њиховим породицама.Још не знамо шта стоји иза овог страшног чина, али квир заједници која је сада у страху и у жалости желим да кажем да смо сви уз вас", написао је Сторе на Фејсбуку, преноси CNN.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана