У Лондону сукоб присталица и противника иранских власти

Срна
Foto: Дејли Мејл

ЛОНДОН - Британска полиција саопштила је да су четири особе повријеђене, а једна ухапшена када су се присталице иранских власти сукобиле са антивладиним демонстрантима на догађају у Лондону поводом смрти иранског предсједника Ебрахима Раисија.

Полиција је саопштила да су снаге реда синоћ примиле позив поводом немира у лондонском округу Вембли, гђе је одржан догађај поводом Раисијеве смрти у паду хеликоптера.

Демонстранти су се окупили испред мјеста гдје је одржан скуп и избили су сукоби, пренио је АП.

Полиција је саопштила да је једна особа ухапшена због сумње да је учествовала у нередима и насиљу. Болничари су збринули четири лица због повреда за које се сматра да нису опасне по живот.

Полиција је наредила окупљенима да се разиђу и саопштила да ће детективи прегледати снимке са друштвених мрежа и друге доказе да би виђели да ли је почињено још прекршаја.

Раиси је погинуо заједно са министром спољних послова Хосеином Амирабдолахијаном и још шест особа у несрећи на сјеверозападу Ирана у недјељу, 19. маја.

Поједини ирански исељеници славили су Раисијеву смрт. Лондон је дом велике иранске заједнице, а већина њених припадика напустила је матичну земљу у годинама послије исламске револуције 1979. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана