У Линцу нападнута породица из БиХ

Nezavisne.com
У Линцу нападнута породица из БиХ

Линц - Двојица младића напали су породицу поријеклом из Босне и Херцеговине у центру Линца, а према првим информацијама ријеч је о ксенофобичном нападу.

"Напад, у којем је моја кћерка повријеђена, је очигледно био ксенофобични напад", изјавио је Дамир Сарачевић за аустријски лист "Куриер".

Он додаје да је кћерка збринута у Дјечјој болници у Линцу, те да су јој дијагностиковане лакше повреде.

Према његовим ријечима, супруга и он су заједно са четворо дјеце отишли на вечеру у центар града. Проблеми су настали када су кренули кући.

"Одједном су нам пришла двојица младића и почели су да нас вријеђају", каже Сарачевић, додајући да је увјерен да је разлог њиховог бијеса то што је његова жена била покривена.

Иако су покушали да их игноришу, нападачи су постали агресивни и почели су да их прате.

"Један од њих је био изузетно агресиван, посебно када сам ја у негативном контексту споменуо нацисте", каже Сарачевић, додајући да је други нападач тада бацио конзерву пива од пола литре, која је погодила његову кћерку у кољено.

"Настао је општи хаос, што је један од нападача искористио и побјегао", каже Сарачевић. "Људи су нам помогли да задржимо другог нападача све док не дође полиција."

Сарачевић, који је познат по свом интеркултуролошком ангажману, каже да је забринут да се број оваквих напада не повећа.

"Заиста вријеђа када вас неко нападне само због вјере или поријекла", каже он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана