У два авиона из Африке у Амстердан стигла заражена 61 особа

Срна
У два авиона из Африке у Амстердан стигла заражена 61 особа

АМСТЕРДАМ - У два авиона која су стигла у Амстердам из Јужноафричке Републике на ковид је позитивна 61 особа, саопштило је Министарство здравља.

Из Министарства су навели да ће данас бити изведени додатни тестови како би се утврдило да ли постоји инфекција недавно откривеном варијантом омикрон.

Око 600 путника стигло је на амстердамски аеродром “Шипхол” на два лета компаније КЛМ, а затим су се суочили са сатима кашњења и тестирања због забринутости због нове варијанте вируса.

Холандско Министарство здравља саопштило је рано данас да је 61 тест био позитиван.

-Путници са позитивним резултатом теста биће смјештени у изолацију у хотелу у близини аеродрома - саопштиле су здравствене власти.

Како су навели, резултати који су позитивни на ковид биће истражени што је могуће прије како би се утврдило да ли се ради о новом соју омикрон.

Холандска Влада забранила је јуче ваздушни саобраћај из јужне Африке. Министар здравља Хуго де Јонге утврдио је да ће путници који су већ на путу за Холандију морати да прођу тестирање и карантин по доласку.

Путници на два лета, из Кејптауна и Јоханесбурга, рекли су да су сатима чекали на писти.

Влада Холандије јуче је најавила ноћно затварање барова, ресторана и већине продавница док покушава да обузда рекордни талас случајева ковида који преплављује њен здравствени систем.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана