У Америци дијеле бесплатне ковид тестове

Танјуг
У Америци дијеле бесплатне ковид тестове

ВАШИНГТОН - Америчко Одјељење за здравство и јавне услуге данас је почело да прима нову рунду поруџбина бесплатних ковид тестова, који ће бити доступни за доставу широм земље, рекао је потпарол Одјељења.

Домаћинства која су наручила четири теста у септембру, моћи ће да приме још четири, док ће остали бити у могућности да наруче осам. Бајденова администрација, која је првобитно одбила испоруку бесплатних тестова због дефицита у буџету, наставила је дељење тестова прошлог децембра, те се одлучила за нове тестове пред предстојеће празнике током којих се очекује повећање броја заражених.

Према извјештају Центра за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) ове недјеље дошло је до пораста броја хоспитализованих на 16.000, у односу на скоро 15.000 претходне седмице.

До сада је укупно подјељено 1,6 милијарди тестова, преко сајта COVIDTests.gov, укључујући и милионе тестова који су додјељивани на недјељном нивоу старачким домовима, школама, домовима здравља и јавним кухињама.

Потпарол је додао да Одјељење за здравство и јавне услуге у сарадњи с Одјељењем за образовање планира да дистрибуира бесплатне тестове школама широм земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана