Турска издала упозорења за путовања у САД и Европу

Танјуг
Турска издала упозорења за путовања у САД и Европу

АНКАРА - Турска је издала упозорење о путовању за САД и неке европске земље, указујући на све већи број инцидената против странаца и расистичких напада, као и на растућу вјерску нетолеранцију.

Широм САД се одржавају протести након што је Тајр Николс подлегао повредама поштога је претукла полиција у Мемфису, у држави Тенеси, наведено је у саопштењу, пренијела је Анадолија.

Са друге стране, примјећено је да је недавно широм САД било вербалних и физичких напада против странаца и расизма, стоји у саопштењу Министарства спољних послова.

У одвојеном саопштењу, Министарство је саопштило да је дошло до пораста антиисламских, ксенофобичних и расистичких акција у неким европским земљама, као и пропагандних демонстрација против Турске група повезаних са терористичким организацијама.

Ова дешавања, која одражавају опасне димензије вјерске нетолеранције и мржње у Европи, јасно откривају алармантан ниво који су досегли расистички и дискриминаторни покрети у Европи, додаје се у саопштењу.

Министарство је, такође, позвало грађане да се обрате локалним снагама безбједности тако што ће поступати смирено у односу на ксенофобично и расистичко узнемиравање и нападе, као и да помно прате локалне медије и прате додатна упозорења и саопштења локалних безбједносних снага, турско Министарство спољних послова, турске амбасаде и турске конзулате.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана