Тројица српских Пинк Пантера ухапшена током неуспјеле пљачке

ГС
Тројица српских Пинк Пантера ухапшена током неуспјеле пљачке

ЦИРИХ - Тројица држављана Србије, старости између 39 и 44 године, који се доводе у везу са озлоглашеном крими-групом Пинк Пантери, осуђена су у Швајцарској на вишегодишње казне затвора.

Срби, чији идентитет није саопштен, осуђени су на пет, односно шест и седам и по година затвора због планирања пљачке и других кривичних дјела.

Суд у Цириху донио је одлуку и да, након извршења казне, двојици буде забрањен улазак у земље Шенген зоне наредних 10 година, а трећем осуђенику 15 година.

У питању је првостепена пресуда, на коју осуђени имају праву жалбе.

Наиме, тројици Срба се на терет ставља планирање спектакуларне пљачке јувелирнице у Лугану фебруара 2018. године.

Они су ухапшени непосредно прије него што су планирали да упадну у златару и из ње однесу накит и сатове вредне неколико стотина хиљада евра.

Њихов план је осујећен пошто су полицајци успјели претходно да им уђу у траг и озвуче једно од возила које су користили, те су тако чули планове о пљачки. Српске Пантере одала је прича о безбобразно високој заради.

Срби су јуче у суду негирали све што им се ставља на терет, истичући да није истина да су планирали велику пљачку у Лугану. Један од осуђених је тврдио да је у Тићино дошао како би купио возила које би касније препродавао у Србији.

Пинк Пантери вршљају скоро 15 година

Чланови озлоглашене групе Пинк Пантер су од 2006. године до данас извели низ спектакуларних пљачки широм свијета и однијели већу количину скупоценог накита. До сада им се на терет стављају 24 пљачке, међу којима је и она у Дубаију када су украли плен вриједан 11 милиона.

Остаће и упамћена акција из 2016. године у Цириху, након које су побјегли са плијеном вриједним најмање милион евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана