Трампов адвокат затражио истрагу “руске истраге”

Агенције
Трампов адвокат затражио истрагу “руске истраге”

Вашингтон - Истрага тврдњи да је било руског мешања у изборе у САД 2016, као и сумње да се предизборни тим Трампа договарао с Москвом, требало би да буду предмет истраге

То је изјавио адвокат америчког председника Руди Ђулијани.

По његовим речима, Министарство правосуђа би требало да отвори “истрагу о истрази” специјалног саветника Роберта Мулера, “не нужно због самог Мулера, већ због порекла истраге о руског мешању, која је веома, веома незаконита и у супротности са етиком”.

“Не сматрам да Мулер и његови људи морају бити под истрагом, осим ако не постоје неки нови елементи о њима”, рекао је Ђулијани ЦНН-у. “Говорим о томе шта је довело до постављања тог специјалног тужиоца”, рекао је и додао да је “било чудних ствари”.

“Желимо да Мулерова истрага буде предмет истраге на исти начин на који је Трампова администрација предмет истраге, и волели бисмо да буде извештај о томе, и онда би било доказа да је то толико лоше као што неки људи мисле”, инсистирао је лични адвокат Доналд Трамп.

Широка истрага Роберт Мулера је одговор на негодовање због председниковог разрешења директора ФБИ Џејмса Комија, маја 2017. године, који је надгледао све “руске истраге”. Министар правде Џеф Сешнс се повукао из те истраге, те је његов заменик Род Роузенстаин је надређен специјалном тужиоцу.

Доналд Трамп не пропуштају прилику да критикује Сешнса због тога што се пвукао, и Роузенстаина ;што није сменио Роберта Мулера.

Трампов тим је недавно појачао нападе на Мулера који му трује живот. Председник САД је и данас поновио да је Мулерова истрага руског мешања у америчке председничке изборе “лов на вештице”, и још једном порекао било какав тајни договор с Русима током изборне кампање, као да је ометао правосуђе, док је у петак оценио да је “руски истрага” “тотално дискредитована”.

У новој епизоди обимног истраживања, “Вашингтон пост” је данас објавио да је још један некадашњи блиски саветник Доналда Трампа, Роџер Стоун, као и неки други, током кампање био у контакту с једним држављанином Русије, који му је за новац понудио информације наводно на штету Хилари Клинтон, Трампове ;противкандидаткиње ;из Демократске странке. Он тврди да је одбио ту понуду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана