Трамп тужио "Њујорк тајмс"

Срна
Трамп тужио "Њујорк тајмс"

ВАШИНГТОН - Изборни штаб предсједника САД Доналда Трампа саопштио је данас да је тужио лист "Њујорк тајмс" због, како се наводи, намјерног објављивања лажне приче прошле године у вези са истрагом о мијешању Русије у америчке изборе 2016. године.

Званичници који воде Трампову предизборну кампању рекли су да је тужба поднесена пред Врховним судом Државе Њујорк.

У саопштењу се наводи да је "та информативна организација позвана на одговорност јер је намјерно објавила лажне тврдње против кампање предсједника Доналда Трампа".

Тужба се односи на чланак објављен у "Њујорк тајмсу" 27. марта 2019. године.

Трамп је често изјављивао да је овај лист пристрасан против њега.

Предсједник САД, који ће на изборима 3. новембра покушати да освоји други мандат, често говори за разне медијске куће да објављују "лажне вијести", а поједине елементе америчких информативних организација описао је као "непријатеље америчког народа".

У тужби се наводи да је "Тајмс" објавио лаж да је Трампов изборни штаб имао "свеобухватни договор" са "олигархијом Владимира Путина" да му "помогне у кампањи против Хилари Клинтон" у замјену за "нову проруску спољну политику, почевши од ублажавања економских санкција", саопштила је Трампов адвокат Џена Елис.

Она је рекла да су те тврдње "100 одсто лажне и клеветничке" и да су имале за циљ наношење штете Трамповој кампањи и довођење читалаца у заблуду.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана