Трамп: Стојим иза обећања о прекиду “Бескрајних ратова”

Срна
Трамп: Стојим иза обећања о прекиду “Бескрајних ратова”

ВАШИНГТОН - Одлазећи предсједник САД Доналд Трамп изјавио је како ће се увијек држати обећања да ће окончати умијешаност Америке у “бескрајне ратове”.

Трамп се, неколико дана прије инаугурације новог америчког предсједника Џозефа Бајдена, осврнуо на своју заслугу у прекидању учешћа САД у ратовима у Авганистану, Ираку и Сирији.

Налози Трампа на “Твитеру” и другим друштвеним мрежама су блокирани, те се он данас обратио путем саопштења из Бијеле куће.

Он је посебно скренуо пажњу на свој труд да се смањи војно присуство САД у земљама у којима трају сукоби и да врати америчке војнике кући, пренио је “Вашингтон тајмс”.

“Број америчких војника у Авганистану најмањи је у посљедњих 19 година. Исти тако, тај број је најнижи у Ираку и Сирији у посљедњих много година. Увијек ћу бити посвећен заустављању бескрајних ратова”, поручио је Трамп.

Трамп је додао да је за њега велика част била да унаприједи америчку војску и пружи подршку америчким војницима током свог мандата, уз напомену да је за војну опрему уложено 2,5 билиона долара, те да је сва та опрема произведена у САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана