Трамп се на минут појавио пред новинарима, ни ријечи о изборима

Танјуг
Трамп се на минут појавио пред новинарима, ни ријечи о изборима

ВАШИНГТОН - Предсједник САД Доналд Трамп се јуче на минут појавио на конференцији за новинаре у Бијелој кући и није проговорио ни ријеч о изборима.

Он је синоћ изненада сазвао конференцију за медије поводом скока индекса Њујоршке берзе Дау Џонса, који је први пут икада пробио ниво од 30.000 поена, да би послије само једног минута отишао са говорнице не дозволивши новинарска питања.

- Само желим свима да честитам. Берза, индустријски индекс Дау Џонс, управо је достигао 30.000, највиши ниво у историји - рекао је Трамп у сали за брифинге у Бијелој кући.

Додао је да никада до сада није пробијена граница од 30.000 поена, напомињући да се то десило упркос свему што се догађа са пандемијом.

- Берза је управо пробила 30.000...То је цифра вриједна дивљења и нико није мислио да ће икада бити забиљежена. Само желим да честитам свим људима у администрацији који су толико напорно радили, и што је најважније желим да честитам људима у нашој земљи, јер нема људи као што сте ви. Пуно вам хвала свима - нагласи је Трамп.

 Једино што је још коментарисао је вакцина против короне.

- Врло сам узбуђен шта се дешава на пољу развоја вакцина против "ковида-19". То је апсолутно невјероватно - рекао је Трамп и отишао.

Предсједников мини наступ, који је према ЦНБЦ-у, можда његово најкраће обраћање са говорнице у сали за састанке у Бијелој кући, услиједио је послије мање од 24 сата након што је његова администрација предузела важан корак преноса предсједничких дужности на Џоа Бајдена.

Трамп је, како наводи ова телевизија, више пута тврдио да ће, уколико Бајден победи на изборима, тржиште акција и економија „крахирати".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана