Трамп размишља да отпусти шефа центалне банке?

Танјуг
Трамп размишља да отпусти шефа центалне банке?

Вашингтон - Предсједник САД Доналд Трамп разговарао је са сарадницима о отпуштању предсједника Федералних резерви Џерома Пауела, јавила је агенција Блумберг.

Блумберг је, позивајући се на четири особе упућене у те разговоре, пренијела да се Трамово незадовољство Пауелом, шефом америчке централне банке, појачало послије овонедјељног повећања каматних стопа и настављеног пада вриједности акција на берзама. Савјетници блиски Трампу нису убеђени да ће амерички предсједник “кренути против” Пауела и надају се да ће се током празника одљутити.

Поједини Трампови савјетници су, такође, упозорили Трампа да би отпуштање Пауела био катастрофалан потез.

Ипак, Трамп је посљедњих дана приватно више пута разговарао о отпуштању Пауела, наводи Блумберг, позивајући се на два неименована извора.

Портпароли Бијеле куће, као и портпаролка Федералних резерви Мишел Смит, нису жељели да коментаришу ове наводе.

Пауел је дошао на то мјесто тако што га је Трамп именовао, а Сенат потврдио. Блумберг наводи да није све сасвим јасно у вези са могућношћу смијењивања Пауела, али је јасно да би такву одлуку морао да потврди Сенат.

Од новембра, када су одржани конгресни избори, са положаја су отишли или одлазе секретар за правосуђе Џеф Сешнс, шеф особља Бијеле куће Џон Кели, секретар за државну управу Рајан Зинке, као и секретар за одбрану Џејмс Матис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана