Трамп: Прихватање номинације републиканаца из Бијеле куће

Танјуг
Трамп: Прихватање номинације републиканаца из Бијеле куће

ВАШИНГТОН - Америчком предсједнику Доналду Трампу је предложено јуче да званично прихвати предсједничку номинацију републиканаца и одржи говор нацији из Бијеле куће, због чега га је најутицајнија, изабрана чланица Демократске странке, предсједавајућа Представничког дома Ненси Пелоси критиковала да планира да "исполитизује историјску предсједничку резиденцију".

Његов главни ривал на предстојећим изборима за 46. америчког предсједника, бивши потпредсједник САД, демократа Џо Бајден, прихватиће номинацију своје странке и одржати говор нацији из своје државе Делавер, умјесто из Милвокија како је у први мах планирано, најавили су званичници Демократске странке, преноси Ројтерс.

Епидемија корона вируса у САД утицала је да двије највеће америчке политичке странке одустану од традиционалних тв-дуела и страначких скупова пред неколико хиљада присталица.

Трамп је лаконски прокоментарисао да је прихватање номинације из Бијеле куће "далеко најјефтиније у контексту тренутне економске ситуације".

Демократа Ненси Пелоси, која је трећа најутицајнија личност у својој странци, изјавила је за мрежу МСНБЦ да ће Трамп "поново деградирати Бијелу кућу и претворити је у позорницу за политички догађај".

Утицајни сенатор из редова Републиканаца Рон Џонсон оцијенио је Трамп то "не би требало да уради".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана