Трамп поручио свјетским лидерима: Овако више не може

Танјуг
Трамп поручио свјетским лидерима: Овако више не може

Вашингтон - Предсједник САД-а Доналд Трамп објавио је на Тњиттеру да се “тек вратио из Париза” с обиљежавања 100. годишњице окончања Првог свјетског рата гдје је светским лидерима поручио да Вашингтон плаћа “хиљаде милијарди долара” за војну заштиту других земаља и да “таква ситуација не може да се настави”.

“Тек што сам се вратио из Француске гдје је много тога постигнуто на мојим састанцима са светским лидерима”, твитовао је Трамп.

Он је оцијенио да “никада није лако када изнесете чињеницу да према САД треба да се понашају правично, што није рађено, како на војном тако и на трговинском плану”.

“Ми плаћамо велике дијелове (буџета намијењених) за заштиту других земаља, стотине милијарди долара, да бисмо имали ту привилегију да губимо стотине милијарди долара у трговини са тим истим земљама. Рекао сам им да таква ситуација не може да се настави - то је, као што је и увијек било, смијешно неправично према САД. Огромне количине новца потрошене на на заштиту других земаља, а ми заузврат немамо ништа осим трговинских дефицита и губитака”, навео је амерички предсједник на овој друштвеној мрежи.

Он је додао да је “вријеме да ове богате земље или плаћају САД за сјајну војну заштиту, или се штите саме”.

“И трговина мора да буде слободна и правична!”, закључио је Трамп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана