Трамп одговорио “Спутњику”, амерички новинари љути

Срна
Трамп одговорио “Спутњику”, амерички новинари љути

Ханој - Предсједник САД Доналд Трамп разбјеснио је америчке новинаре, након што је одговорио на питање новинара руске агенције “Спутњик”.

Он је, након самита са лидером Сјеверне Кореје Ким Џонг Уном, одговарао на питања неколико америчких и међународних новинара, прије него што је одабрао да одговори на питање новинара “Спутњика” о томе да ли су лидери разговарали о могућој америчкој инспекцији у вези са нуклеарним оружјем у Сјеверној Кореји.

“Моћи ћемо то да учинимо веома лако. Имамо такво уређење да бисмо могли то врло лако да урадимо”, одговорио је Трамп.

Америчком новинарима, који су прокоментарисали догађај на “Твитеру”, није био важан Трампов одговор, већ сама чињеница да се обратио новинару “Спутњика”.

Дописник портала “Јаху њуз” Хантер Вокер написао је на “Твитеру” да је “руска пропагандна агенција управо поставила питање Трампу”.

Новинар Си-Ен-Ена Џим Акоста, којем је прошле године одузета акредитација због вербалног обрачуна са предсједником САД, жалио се на “Твитеру” због чињенице да су руски и кинески медији добили прилику да поставе питања Трампу, пренијела је “Раша тудеј”.

Репортерима “Блумберга”, АП, “Лос Анђелес тајмса” и Ројтерса није било дозвољено да извјештавају са вечере Трампа и Кима, након што су двојица новинара “добацивали” америчком предсједнику током раније прес-конференције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана