Трамп износи одбрану пред почетак поступка у Сенату

Танјуг
Трамп износи одбрану пред почетак поступка у Сенату

ВАШИНГТОН - Након што је одбио да сарађује у истрази за опозив коју је предводила Демократска странка у Представничком дому, амерички предсједник Доналд Трамп данас ће изнијети прву свеобухватну одбрану, прије него што почене поступак за његов опозив у Сенату.

Трамп, тек четврти од 45 америчких предсједника који се суочава са могућношћу да буде опозван, мора да испуни рок до поднева по локалном времену да поднесе своју одбрану у писаном облику.

Он је оптужен да је злоупотријебио овлашћења тражећи од Украјине да истражи његовог демократског политичког ривала Џоа Бајдена и опструирајући конгресну истрагу о његовом понашању.
- Ово је безобразан и незаконит покушај промјене резултата избора из 2016. и мијешања у изборе који ће бити одржани 2020. године за само неколико мјесеци - тврде Трампови адвокати у одговору на оптужницу на шест страница изнијетом у суботу.

Високи званичници администрације изјавили су да ће документ који ће поднијети данас имати детаљнију и агресивнију одбрану у којој ће бити изнијето да је Трамп невин и да не треба да буде опозван, што демократе захтијевају.

Иако је мало вероватно да ће Сенат, који контролишу републиканци, уклонити Трампа са дужности, републиканском предсједнику је важно да представи оптужбе демократа као лов на вјештице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана