Tрамп: Исушићу мочвару у Вашингтону

Агенције
Tрамп: Исушићу мочвару у Вашингтону

Вашингтон - Републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп поручио је да ће донијети промјене у "поквареном систему" у Вашингтону и представио план за својих првих 100 дана на власти ако 8. новембра буде изабран за предсједника САД.

Њујоршки магнат некретнина обећао је да ће "исушити мочвару у Вашингтону" и на њено мјесто поставити "нову владу која припада народу, коју је дао народ и која је за народ", алудирајући на чувено обраћање предсједника Абрахама Линколна током америчког грађанског рата 1863.

- Промјена мора да дође изван нашег веома поквареног система. Наша кампања представља ону врсту промјене која се дешава једном у животу - рекао је Трамп пред неколико стотина присталица.

Републиканац је обећао да ће обезбиједити "најмање 25 милиона послова за деценију", да ће "обуздати илегалну имиграцију, наметнути временска ограничења Конгресу, поново испреговарати Сјеверноамерички споразум о слободној трговини и повући потпис предсједника Барака Обаме на реформу здравствених услуга".

Он је такође казао да ће "обуставити плаћања милијарди долара за програме УН за борбу против климатских промјена" и искористити уштеђени новац "за сређивање водене и еколошке инфраструктуре Америке".

Нова оптужба

Глумица у "филмовима за одрасле" Џесика Дрејк посљедња је у низу жена које су оптужиле Доналда Трампа за непримјерене сексуалне понуде. Дрејкова је рекла да јој је он понудио 10.000 долара да дође сама у његову хотелску собу, пишу амерички медији. Трамп је најавио да ће тужити сваку жену која га је оптужила за сексуално злостављање или друго непримјерено понашање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана