Трамп демократским посланицима: Вратите се одакле сте дошли

Танјуг
Трамп демократским посланицима: Вратите се одакле сте дошли

Амерички предсједник Доналд Трамп је неким демократским посланицима у Конгресу рекао да “могу да се врате” одакле су дошли.

Тиме је изазвао критике лидера демократа који су га означили као расисту и ксенофоба.

“Толико је занимљиво видјети те 'напредне' демократе у Конгресу... који сада јасно и гласно, и на перфидан начин говоре људима у САД, која је највећа и најмоћнија нација на планети Земљи, како треба водити владу”, навео је Трамп на Твитеру.

Амерички предсједник је додао да су ти посланици поријеклом из земаља “чије су владе у потпуно катастрофалним ситуацијама, владе које су најгоре, са највише корупције и најнеспособније”.

“Зашто се не врате у та потпуно пропала мјеста у којима влада криминал, како би помогли да се ситуација сриједи”, навео је Трамп не наводећи о којим посланицима и земљама је ријеч.

Медији преносе да је амерички предсједник алудирао на посланике, Александрију Оказио-Кортез из Њујорка, Илхану Омара из Минесоте и на Рашиду Тлаиб из Мичигена.

Трамп је рекао да су те особе дошле како би показале Американцима шта да раде и да би предсједница демократа Ненси Пелоси вјероватно могла да им обезбједи бесплатне карте за повратак у земље поријекла.

Ненси Пелоси је одмах реаговала и рекла да одбацује Трампове ксенофобичне изјаве намијењене да подијеле нацију.

Други демократски званичник Бен Реј Лаџан рекао је да је Трампова порука расистичка и додао да су демократски посланици амерички држављани које је бирао народ САД.

Александрија Оказио-Кортез је пореклом из Порторика, Илхана Омар је дошла у САД као избјеглица из Сомалије, док је Рашида Тлаиб прва Американка палестинског поријекла која је ушла у Конгрес.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана