Трамп: Да сам ја предсједник, вакцине не би биле обавезне

Тањуг
Трамп: Да сам ја предсједник, вакцине не би биле обавезне

ЊУЈОРК - Бивши амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је данас да, да је он још на функцији, не би прописао да вакцине против вируса корона буду обавезне, већ би их, умјесто тога, "продао" људима, у смислу да се вакцинација темељи на добровољној бази.

Предсједник САД Џозеф Бајден најавио је прошлог мјесеца да ће већина запослених у државним установама морати да се вакцинише или да се суочи с губитком посла, али и да компаније са 100 или више запослених морају да захтијевају од радника да се вакцинишу или да се редовно тестирају.

"Не бих никоме рекао: Мораш. Гледајте, веома сам поносан на оно што смо урадили са вакцинама", рекао је Трамп водитељу Билију О'Рајлију у интервјуу, а пренио Њујорк пост.

Трамп је у интервјуу истакао да су за мање од девет мјесеци, за вријеме његове администрације, у Америци произведене три вакцине и да оне заиста добро раде.

Трамп је додао да би он увјеравао људе да се вакцинишу, а не би их присиљавао.

"Увјерио бих људе да прихвате да се вакцинишу. Не бих их присиљавао... Док сам био предсједник, није било говора о обавезној вакцинацији. Сви су жељели вакцину. Сада многи људи то не желе", истакао је Трамп.

Трампова администрација предводила је развој вакцина против вируса корона, владином операцијом Варп спид, која је потрошила милијарде у развој и куповину вакцина, наводи Њујорк пост

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана