ТикТок шокиран Трамповом наредбом, иде на суд

Танјуг
ТикТок шокиран Трамповом наредбом, иде на суд

ЛОНДОН - Компанија ТикТок је саопштила данас да је шокирана извршном наредбом предсједника САД Доналда Трампа о забрани ове апликације за дијељење видео записа у земљи, и најавила да ће се обратити судовима у САД како би обезбиједила фер третман на америчком тржишту.

"Употребићемо све расположиве правне лекове како бисмо обезбиједили да се не погази владавина права и да се према нашој компанији и корисницима поступа поштено - ако то не чини администрација, онда бар амерички судови", навео је ТикТок на својој веб страници, преноси Ројтерс.

Тамп је синоћ издао извршне наредбе о забрани трансакција с кинеским компанијама БајтДенс, власником апликације ТикТок за дијељење видео записа, и Тенцентом, који посједује апликацију за размијену порука ВиЧет. Наредбе ступају на снагу за 45 дана.

Из Тенцента су, према британском Гардијану, саопштили да анализирају извршну наредбу како би у потпуности сагледали шта она значи.

У међувремену, огласило се и кинеско Министарство спољних послова поручивши да се одлучно противи извршној наредни предсједника Трампа.

Кина ће бранити легитимна права и интересе кинеских компанија, рекао је Ванг Венбин, портпарол Министарства спољних послова на конференцији за новинаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана