Тенкови у Гази, ракете ка Тел Авиву

Агенције
Тенкови у Гази, ракете ка Тел Авиву

Тел Авив, Газа - Најмање 15 људи погинуло је од тенковске паљбе на зграду у којој се налази школа УН у сјеверном дијелу појаса Газе, наводе палестински званичници.

Око 150 људи повређено у паљби изреалских тенкова, рекао је званичиник Ашраф ал-Кидра који је додао да је тих седморо погинулих било међу више стотина људи који су тражили склониште због борби у тој области.

Палестински Црвени мјесец је потврдио раније да је седам људи убијено у школи у граду Бејт Ханун.

Ово је четврти пут да је нека зграда у којој се налазе Уједињене нације погођена током борби између ираелских снага и палестинских екстремиста у Гази.

Истовремено, извјештачи јављају да је више ракета испаљено из Газе ка Тел Авиву и након преподневних напада, послије релативно мирне ноћи.

Агенција Уједињених нација за помоћ палестинским избјеглицама раније је саопштила да је пронашла ракете екстремиста у двије празне школе.

Раније је саопштено да је број погинулих у појасу Газе достигао је 725, након што је најмање седморо људи погинуло у серији напада на Кан Јунис на југу појаса Газе.

Бан Ки Мун осудио гранатирање школе у Гази

Генерални секретар Уједињених нација Бан Ки Мун осудио је данас напад на школу Уједњених нација за палестинске избјеглице у појасу Газе у којем је
убијено 15 људи који су тражили уточиште од жестоких борби.

Бан Ки Мун је поново затражио од Израела и радикланог палетинског покрета Хамас да се придржавају међународног хуманитарног права током сукоба и да поштују "светост живота цивила" и заштите хуманитарне раднике.

У нападу израелских тенкова на сјеверу појса Газе убијено је најмање 15 људи, док је више од 100 повређено у згради у којој се налази школа Уједињених нација.

У саопштењу УН се наводи да су "околности напада још нејасне".

Бан Ки Мун је рекао да особље УН покушава да договори "хуманитарну паузу у непријатељствима".

"Данашњи напад наглашава императив да се зауставе убијања - и да се зауставе одмах", рекао је генерални секретар УН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана