Талибани бичевали 27 људи

Srna
Foto: Fox5

КАБУЛ- Талибани су извршили казну бичевања над 27 људи, укључујући жене, дан послије првог јавног погубљења човјека осуђеног за убиство од када су се вратили на власт у Авганистану.

Талибански портпарол Забихулах Муџахид одбацио је критике из свијета поводом јавног кажњавања људи и рекао да је то израз непоштовања ислама.

Иако су обећали да ће бити блажи као владари него када су први пут контролисали земљу, талибани су након доласка на власт прошле године постепено поново увели екстремно тумачење исламског закона, односно шеријат.

Муџахид је рекао да критике споља показују да ти људи "не поштују вјеру, законе и унутрашња питања муслимана", пренио је АФП.

Врховни суд је саопштио да је 27 "криминалаца" бичевано данас у Чарикару, главном граду провинције Парван, око 50 километара сјеверно од Кабула.

Међу њима је било девет жена, а кажњенима се на терет стављају дјела "содомије, преваре, лажног свједочења, фалсификовања, продаје и куповине дроге, разврата, бјекства од куће, пљачке на ауто-путу и нелегалних односа". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана