Тајван упозорава да кинески ловци прелећу средишњу линију Тајванског мореуза

Танјуг
Тајван упозорава да кинески ловци прелећу средишњу линију Тајванског мореуза

ТАЈПЕЈ - Десет кинеских борбених авиона прелетјело је преко средишње линије Тајванског мореуза, незваничне линије разграничења између Кине и Тајвана, саопштило је данас министарство одбране Тајвана, док званични Пекинг наставља своје војне активности у близини острва.

-У посљедња 24 часа девет кинеских борбених авиона и један војни дрон прешли су средишњу линију - наводи се у редовном саопштењу тајванског министарства одбране о кинеским војним активностима, преноси Ројтерс.

Министарство одбране Тајвана је потврдило да је послат један борбени авион да упозори кинеске летјелице, као и да су кинески авиони надзирани и праћени противваздушним ракетним системима.

Званични Пекинг је запријетио мерама одмазде уколико се предсједница Тајвана Цаи Инг-вен, која је у посјети Америци, састане са предсједавајућим Представничког дома америчког Конгреса Кевином Макартијем.

Очекује се да ће до тог сусрета доћи у Лос Анђелесу овог мјесеца, на повратку предјседнице Цаи у Тајпеј са турнеје по земљама Централне Америке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана