Сви Бајденови лапсуси: Ево колико пута су га морали исправљати

Агенције
Сви Бајденови лапсуси: Ево колико пута су га морали исправљати

ВАШИНГТОН - Предсједник САД Џозеф Бајден направио је толико грешака у јавним обраћањима од почетка године да су његови помоћници морали да га исправљају најмање 148 пута, показала је анализа транскрипта из Бијеле куће.

Анализа, коју је извршила и објавила интернет страница "Дејли колер", показала је да је Бајден у просјеку имао 1,3 лапсуса дневно у овој години. Анализирано је 118 изјава, говора и обраћања медијима за која су из Бијеле куће морали да се накнадно огласе или коригују транскрипт.

Исправке су вршене од грешака у чињеницама и додавања ријечи које је Бајден изоставио до изјава које су током изговарања потпуно промијениле значење онога о чему је говорио.

Бајден је у једној од изјава рекао да је "сваки Американац" гласао против Америчког плана за спасавање, умјесто да каже да је то учинио "сваки републиканац". У другом случају, Бајден је рекао да треба "бранити" пријетњу демократији, умјесто да је треба "поразити". У само једном говору, и то у годишњем обраћању, накнадно је извршено 13 корекција, пренијела је "Раша тудеј".

Амерички предсједник погријешио је име жене из Џорџије коју је убио један илегални имигрант, рекавши да се она зове "Линколн", умјесто "Лејкен". Осим тога, "старија лица са инвалидитетом" назвао је "лицима са дијабетесом".

У анализу нису уврштене исправке које су мијењале значење ријечи нити грешке које су "покривене".

Бајденови чести лапсуси покренули су питања у вези са његовом способношћу да врши функцију предсједника. Он је већ званично најстарији амерички предсједник у историји, пошто је имао 81 годину када је изабран, а на крају мандата имаће 86 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана