Шведска: Затвореници држе затворске чуваре као таоце

Срна
Шведска: Затвореници држе затворске чуваре као таоце

СТОКХОЛМ - Двојица затвореника држе двојицу затворских чувара као таоце у казненој установи у шведском граду Ескилстуна, саопштено је из Службе за затвор и условне казне.

У саопштењу се наводи да су затвореници отели двојицу затворских службеника након што су ушли у канцеларију чувара и покрили камере за видео-надзор.

Вршилац дужности шефа безбједности Јорген Фром Нордин изјавио је за шведску новинску агенцију ТТ да је ситуација “замрзнута” и да су преговарачи и припадници полиције у установи.

Агенција наводи да затвореници служе казну за убиство, а други шведски медији пишу да су тражили хеликоптер како би побјегли из затвора, преноси АП.

Шведски таблоид “Афтонбладет” јавио је да се ради о затвореницима старости 30 и 24 године и да су били наоружани жилетима када су ушли у канцеларију чувара.

У извјештају се наводи да су нападачи понудили да ослободе једног чувара у замјену за наручивање 20 пица са кебабом за друге затворенике. Објављене су и фотографије припреме и товарења пица у аутомобил, а неименовани извор је потврдио да се ради о пицама за затвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана