Швајцарска домаћин самита Бајдена и Путина?

Срна
Швајцарска домаћин самита Бајдена и Путина?

МОСКВА - Швајцарска ће највхероватније бити домаћин самита руског предсхедника Владимира Путина и његовог колеге из САД Џозефа Бајдена у јуну, објавио је данас “Комерсант” позивајући се на изворе из руске владе.

Бајден, који је у марту рекао да је мислио да је Путин “убица”, што је изазвало Москву да повуче амбасадора из Вашингтона на консултације, рекао је да би волио да разговара с Путином током планиране посјете Европи сљедећег мјесеца, преноси Ројтерс.

Бијела кућа је саопштила да би разлике између Вашингтона и Москве требало да буду ријешене прије сусрета, а Кремљ је одговорио да разматра могућност одржавања сусрета.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров и државни секретар САД Ентони Блинкен ће се сусрести касније ове недјеље на Исланду, што ће бити разговор на највишем нивоу између Москве и Вашингтона откако је Бајден преузео функцију предсједника 20. јануара.

Очекује се да ће се током састанка Лаврова и Блинкена разговарати о припремама за потенцијални сусрет два предсједника.

Бајден је предложио да се разговори са Путином одрже 15. и 16. јуна у некој европској земљи, извијестио је московски “Комерсант” прошлог мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана