Суд у Калифорнији објавио снимак напада на мужа Ненси Пелоси

ГС
Суд у Калифорнији објавио снимак напада на мужа Ненси Пелоси

ВАШИНГТОН - Врховни суд у Сан Франциску објавио је данас снимак напада на Пола Пелосија, супруга бивше предсjеднице Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси.

Напад су снимили полицајци када су стигли у Пелосијеву кућу 28. октобра 2022. године, када је он нападнут, преноси CNN. На снимку се види тренутак у којем нападач Давид Де Пејп (42) чекићем напада мужа Ненси Пелоси и како Пол Пелоси и Де Пејп држе руку на чекићу.

Поред снимка полицијских камере суд је објавио фајлове који укључују аудио са полицијских разговора са Де Папеом, преноси CNN. Одлука суда у Калифорнији којом се налаже јавно објављивање материјала уследила је након захтева коалиције новинских организација, укључујући CNN.

Адвокати Де Пејпа успротивили су се јавном објављивању снимака, рекавши да би то “непоправљиво оштетило” његовом праву на правично суђење. Де Пејп се изјаснио да није крив ни по једној од тачака оптужнице, укључујући напад и покушај убиства.

Недавно је објављено да је Де Пејп открио полицији списак људи који су били његове мете поред Ненси Пелоси, па је тако планирао да нападне Хантера Бајдена, сина предсједника САД Џозефа Бајдена, гувернера Калифорније Гевина Њусома и глумца Тома Хенкса, рекао је полицајац који је разговарао с њим у болници убрзо након напада.

У ранијем судском поднеску наводи се да је Де Пејп именовао неколико истакнутих политичара, њихове рођаке и локалног професора као друге мете, али није идентификовао ниједног од њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана