Ствари се враћају у нормално стање: Погледајте какав је данас живот у Вухану

Агенције
Ствари се враћају у нормално стање: Погледајте какав је данас живот у Вухану

Шест линија подземне жељезнице у Вухану наставило је с радом почевши од данас, што представља нови знак да се живот у граду који је био најтеже погођен пандемијом полако враћа у нормалу. Путници су дужни скенирати QR код ради регистрације властитог имена, а мора им се измјерити и тјелесна температура прије уласка у возове.

Централна кинеска покрајина Хубеи уклонила је свих 1.450 контролних пунктова на аутоцести, осим 51 пункта у главном граду Вухану, како би се наставио одлазни саобраћај од петка, саопштио је у суботу покрајински Штаб за спречавање и контролу епидемије.

Покрајина која је највише погођена вирусом укинула је 25. марта ограничења путовања у иностранству у свим подручјима осим Вухана.

Сви преостали контролни пунктови у Вухану биће укинути 8. априла, када најтеже погођени кинески град планира укинути ограничења на излазна путовања, преноси Ксингхуа.

Поред тога, линије теретних возова су поново успостављене између Кине и Европе. Ове линије су између осталог и за превоз медицинског материјала.

Први воз је кренуо у суботу у 10 сати ујутро када је напустио станицу Вуџиасхан у Вухану, крећући се према Њемачкој.

Укупна вриједност робе која се превози жељезницом је око 3,1 милион америчких долара, укључујући медицинску опрему, ауто дијелове, електроничке производе, оптичка комуникацијска влакна и друге робе.

Воз ће у њемачки град Дуисбург стићи за око 15 дана. Роба ће се затим превозити у друге дијелове Њемачке, Француску, Мађарску, Чешку и Пољску.

Прошле године, Вухан је био полазна тачка за укупно 408 теретних возова који су ишли за Европу, међу њима је било 195 одлазних и 213 долазних.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана