Сторми Данијелс поздравила оптужницу против Трампа

Танјуг
Сторми Данијелс поздравила оптужницу против Трампа

ВАШИНГТОН - Бивша порно глумица Сторми Данијелс поздравила је оптужницу против бившег америчког предсjедника Доналда Трампа и захвалила својим присталицама на подршци.

-Хвала свима на подршци и љубави! - написала је Данијелс на „Твитеру.

Она је навела да јој стиже толико порука да не може да стигне да одговори и нашалила се да, такође, не жели да пролије шампањац.

Њен адвокат Кларк Брустер рекао је за CNN да је поделио са својим клијентом вијест о подигнутој оптужници против Трампа и да Данијелс није била изненађена.

Навео је да је Данијелс сада лакнуло.

-Заиста је то борба против његовог одбацивања истине и његовог стварања прича - тврди Брустер.

Брустер је рекао да оптужница не би требало да буде разлог за славље, додаје Глас Америке.

-Нека истина и правда превагну - поручио је Брустер.

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп оптужен је у вези са наводима да је током предсједничке кампање 2016. године платио порно глумици Сторми Данијелс за дискрецију о њиховој наводној афери, потврдио је Трампов правни заступник Џо Такопина. Адвокат бившег америчког предсједника рекао је за АП да се велика порота, која се састајала мјесецима, сагласила са подизањем оптужнице против Трампа.

Конкретне оптужбе тренутно су непознате.

Канцеларија њујоршког тужиоца који је водио истрагу Алвина Брега саопштила је да је контактирала правног заступника Доналда Трампа, да би договорили његову предају. У саопштењу за јавност навели су да оптужница остаје затворена за јавност и да ће се даљи кораци знати када буде познат датум појављивања пред судом. Трамп је оптужницу одбацио као политички прогон и мијешање у изборни процес и поручио да је потпуно невин.

Иначе, сама исплата новца порно глумици није кривично дјело, али њујоршки тужилац Алвин Брег истраживао је да ли је Трамп лажно фактурисао исплату свом тадашњем адвокату Мајклу Коену као трошкове за правног заступника адвоката, што се сматра фалсификовањем пословних докумената.

Против Трампа се воде још двије истраге: једна о повхерљивим документима пронађеним у његовој вили на Флориди, а друга у Џорџији у вези са утицајем да се промијене резултати избора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана