Сторми Данијелс о подизању оптужнице против Доналда Трампа: Поносна сам због оптужби

Танјуг
Сторми Данијелс о подизању оптужнице против Доналда Трампа: Поносна сам због оптужби

ВАШИНГТОН- Порно глумица Сторми Данијелс, којој је бивши предсједник САД Доналд Трамп наводно исплатио новац у врикеме председничке кампање 2016. године, да не би говорила о њиховој секс афери деценију раније, изјавила је да подизање оптужнице против њега показује да он више није недодирљив.

У првом интервјуу пошто је велика порота суда у Њујорку подигла оптужницу против Трампа, Сторми Данијелс, којој је право име Стефани Клифорд, такође је изразила бојазан да би читав случај могао да доведе до насиља.

Велика порота на Менхетну изгласала је оптужницу против Трампа након неколико мјесеци саслушавања доказа о исплати 130.000 долара порно звијезди у посљедњим данима предизборне кампање 2016.

Трамп је први бивши амерички предсједник који се суочава с оптужницом за кривична дјела, што је довело у питање његову предсједничку кандидатуру 2024.

Он тврди да је потпуно невин и оптужује окружног тужиоца Алвина Брега да покушава да нанесе штету његовој предсједничкој кандидатури.

Данијелс је у интервјуу за „Тајмс“ изјавила да је случај против Трампа "епских" размјера и да је "поносна" због оптужби.

-Он је учинио још много горих ствари да је требало раније да га ухвате - сматра Данијелс.

Према њеним ријечима, друга страна случаја је што ће то "наставити да дијели људе и диже их на оружје".

-Који год да буде исход, то ће изазвати насиље и биће повријеђених и мртвих. Постоји потенцијал да много доброг проистекне из овог. Али како год, много лошег ће, такође, бити исход тога - рекла је Данијелс.

Тврди да је добила бројне пријетње смрћу откако је проговорила против Трампа, али да је "нарочито застрашујуће" што сам „бивши предсједник подстиче на насиље и охрабрује га".

Трамп ће се предати њујоршким властима у уторак, а његов адвокат Џо Тапокина потврдио је да на саслушању неће имати лисице.

Засад нису објављени наводи оптужнице, која, како сазнаје CNN, садржи више од 30 тачака у вези с пословном преваром.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана